Ontvangen van een voorschot

Tijdens de aanvraag van uw uitkering ontvangt u alvast een voorschot. U kunt geen voorschot ontvangen als u al een bijstandsuitkering heeft.

U heeft recht op een voorschot van minimaal negentig procent van de uitkering. U hoeft niet speciaal om een voorschot te vragen. Het voorschot staat binnen vier weken na de aanvraag op uw bankrekening. Zolang er nog geen beslissing is genomen op uw aanvraag, ontvangt u elke 4 weken een voorschot. Een voorwaarde is dat u alle beschikbare gegevens voor uw aanvraag op tijd en volledig doorgeeft. U ontvangt geen voorschot als bij de aanvraag al duidelijk is dat u geen recht heeft op een bijstandsuitkering.


Bent u jonger dan 27 jaar? Dan geldt na het indienen van uw aanvraag eerst een zoektijd van vier weken. Tijdens deze vier weken gaat u op zoek naar werk of een (vervolg-)opleiding. Uw aanvraag wordt na vier weken in behandeling genomen, waarna u vier weken daarna een voorschot ontvangt. Ook dan gelden bovenstaande voorwaarden. 


U moet het voorschot altijd terugbetalen. Als u recht heeft op bijstand, dan verrekenen we het voorschot met de eerste uitbetaling van uw bijstandsuitkering. Heeft u na vier weken nog geen voorschot ontvangen? Vraag aan uw klantmanager hoe het er mee staat.

meer informatie over de bijstandsuitkering leest u bij de veelgestelde vragen

U bent hier:Home | Inkomen | Ontvangen van een voorschot
Deel deze pagina

J. vd Heijdenstr. 11, 3261 LE Oud-Beijerland
Beetsstraat 7C, 3261 PL Oud-Beijerland
088-6471 100  
info@wi-hw.nl 
Openingstijden