Budgetbeheer

Als u nog niet goed met uw geld om kan gaan zal WIHW voor u uw geld beheren. Dat wil zeggen dat WIHW tijdelijk uw geldzaken of een deel van uw geldzaken regelt. Het uitvoeren van budgetbeheer zal samen met een schuldregeling ingezet worden.

Er zijn twee vormen van budgetbeheer, namelijk volledig budgetbeheer en beperkt budgetbeheer. Welke vorm budgetbeheer u krijgt, hangt af van uw situatie.

Volledig budgetbeheer

Volledig budgetbeheer krijgt u als het u niet lukt om uw schulden zelf en op tijd af te lossen.  U krijgt van WIHW een budgetbeheerder aangewezen. En uw geld komt op een speciale rekening van WIHW te staan.

De budgetbeheerder betaalt van deze speciale rekening:

  • de aflossing van uw schulden
  • uw vaste lasten (huur, gas, water, elektriciteit en verzekeringen);
  • overige rekeningen.

En u krijgt van ons per week of per maand een vast bedrag op uw eigen rekening voor boodschappen. Elke maand krijgt een overzicht van uw inkomsten en uitgaven.

Beperkt budgetbeheer

Heeft u schulden, maar kunt u redelijk goed met uw geld omgaan? Dan is beperkt budgetbeheer iets voor u.  U krijgt van WIHW een budgetbeheerder aangewezen. En uw geld komt op een speciale rekening van WIHW te staan.

De budgetbeheerder betaalt van deze speciale rekening:

  • de aflossing van uw schulden;
  • uw vaste lasten (huur, gas, water, elektriciteit en verzekeringen);

Wat er over is, storten we op uw rekening. U betaalt hiervan de overige rekeningen en uw boodschappen. Elke maand krijgt een overzicht van uw inkomsten en uitgaven.

Meer weten over budgetbeheer?

Download dan de folder budgetbeheer onderaan deze pagina en lees alles nog eens rustig na.

U bent hier:Home | Schulden (voorkomen) | Budgetbeheer
Deel deze pagina

J. vd Heijdenstr. 11, 3261 LE Oud-Beijerland
Beetsstraat 7C, 3261 PL Oud-Beijerland
088-6471 100  
info@wi-hw.nl 
Openingstijden